9 Ocak 2011 Pazar

Devrimci Komünist Birlik Kuruluş Bildirgesi

Ülkemiz devrimci mücadelesini ileri taşımak ve yeni bir soluk getirmek hedefiyle, Devrimci Komünist Birlik (DKB) kurulmuşunu ilan ediyor!
DKB kendisine Marx ve Engels tarafından temelleri atılan bilimsel sosyalizmi, Lenin önderliğinde zafere ulaşan bolşevik sosyalist devrimi stratejisini, Lenin ve Stalin önderliğinde sosyalizmin inşası ve devamında adımları atılmaya başlanan komünist inşa siyasetini ve gerek III. Enternasyonal gerekse de onun devamı olan Komintern tarafından ortaya konan uluslararası komünist strateji ve taktiği temel alarak mücadeledeki yerini alacaktır.
DKB bu temel üzerinden hareketle ülke ve bölge coğrafyası ile dünyadaki gelişmeleri tahlil etmeye ve mevcut siyasi, ekonomik sorunlara yönelik siyaset üretmeyi amaçlamaktadır.
Bu hedefle DKB, Sosyalist Ekim Devrimi’nin güçlü etkisi altında kurulan Kıbrıs Komünist Partisi’nin III. Enternasyonal ile uyumlu bir şekilde oluşturduğu Anti-Emperyalist Birleşik Cephe siyasetini temel alacaktır.
DKB bu temelden hareketle ülkedeki komünist unsurları bir araya getirme ve öncelikle güçlü bir kadro örgütlenmesini sağlayarak bu örgütlenmeyi işçi-emekçi kesimlerin geniş kitleleri ile birleştirecek olan ve günün sonunda Komünist Parti inşası ile taçlandıracak olan siyasi ve ekonomik örgütlenme araçlarını yaratmayı ve mevcut olanlarda aktif olarak çalışmayı kendisine temel görev addedecektir.
DKB Kıbrıs genelinde yaşayan ve bu coğrafyadaki sermaye düzeni tarafından sömürülen milliyeti, dini, dili ne isterse olsun tüm işçi ve emekçilerin sınıfsal temelde tek bir çatı altında örgütlenmelerine ve ülkedeki devrimci mücadelenin ana unsuru olmalarına katkı koymayı amaçlamaktadır.
DKB Leninist parti örgütlenmesini temel alarak örgütlenecek olan güçlü, disiplinli bir kadro örgütlenmesini öncelikli hedef olarak önüne koymuştur.
DKB ülkemizde yaşamını sürdüren ve bu ilkelere inanan tüm samimi unsurları biraraya getirmek için üzerine düşeni yapmakta kararlıdır.
Mücadelemiz tüm ezilenlerin, sömürülenlerin kurtuluş mücadelesidir!

Mücadelemiz sınıfsız ve sömürüsüz bir toplumu inşaa etmek için, insanlığı komünist topluma taşımak içindir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder