13 Ekim 2012 Cumartesi

Bu kez sonuna kadar mücadele!

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) aylardır bir kaosun içinde hem çalışanını hem de belediye hudutları içerisinde yaşayanları mağdur etmeye devam ediyor. Belediye çalışanlarının haftalarca süren haklı grevleri ardından Belediye'ye darbe yapan UBP hükümeti, yaptığı yasa dışılıktan geri adım atmak zorunda kaldı ancak yaptığı usülsüzlüklerle hukuk dışılığın başındaki Cemal Bulutoğulları yeniden belediyenin başına geçebildi!
Geçen altı aya yakın sürede sorunlar çözülemedi, sadece üsleri örtülmeye çalışıldı. Maaşlar geç de olsa ödense bile yatırımlar yapılmadı, Belediye içerisindeki usulsüzlükler sorgulanıp açığa çıkarılmadı, çalışanların sorunları çözülmedi tam tersine bir çalışanın hayatına mal olan Belediye içerisindeki güvesiz çalışma koşulları daha da açıkça ortaya çıktı!
Şimdi de LTB'ye TC Başbakanı'nın el attığı ve yönetimi eline alacağı söylentileri dolaşmaya başladı! LTB ne belediyeye çöreklenenlerin ne de TC kurumlarının malıdır! LTB Lefkoşa bölgesinde yaşayan halkındır ve yönetimi Lefkoşa halkının kendi ellerinde olmalıdır!
Bir yıla yakın süredir LTB'de yaşananlardan ders çıkarmanın ve bu kez mücadeleyi sonuna kadar görütmek için hedeflerimizi doğru belirlemenin zamanı gelmiştir!
Bir kez daha diyoruz ki; çalışanına düşman, kendisine ve çevresindekilere rant sağlama peşindeki bir Belediye Başkanı, Belediye’de yaratılan sorunlarda pay sahibi olan ve kendini aklama peşindeki hükümet partisi ve Belediye’de at koşturan mafya odaklarına ve dahası TC dahil hiçbir ülkenin kurumlarına teslim edilemez!
LTB başta Lefkoşa halkı olmak üzere tüm toplumun malıdır.
• LTB’nin çilesini çeken belediye emekçileri güvenli bir işe ve geleceğe sahip olmalıdır!
• Belediye’ye yapılan partizanca kadrolamalar durdurulmalı ve belli odakların Belediye’ye soktuğu iş yapmayan kişilerin işlerine son verilmelidir!
• Tüm belediye emekçileri kadrolanmalı ve eşit haklara kavuşturulmalıdır!
• Belediye bütçesi tüm borçları, verilen ihaleleri ile çalışanın ve halkın bilgisine, denetimine açılmalı, usulsüz borçlanmalar ve ihaleler derhal durdurularak bunlarla ilgili yasal işlem başlatılmalıdır!
• Belediye emekçilerinin alınterlerinin karşılığı olan maaşları zamanında ve tam ödenmeli, sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları eksiksiz olarak derhal yapılmalıdır!
Belediyede yaşanan sorunların köklü çözümünün yolu ise belediyenin demokratik, katılımcı bir anlayışla tüm halkın denetim ve yönetimine açılmasıdır. Bunun için LTB’den başlayarak öncelikle belediye emekçileri ve bölgede yaşayan tüm işçi, emekçiler ve halkın komitelerde örgütlenerek kendi yönetim mekanizmalarını kurmalıdırlar.
• Belediyeyi Cemal’den, mafyadan ve Hükümet odaklarının partizanlıklarından kurtarmak için Belediye Halk Komitelerini kuralım!

• Lefkoşa Türk Belediyesi’nden başlayarak tüm ülkenin halk tarafından yönetildiği halk demokrasisi iktidarı için mücadeleyi yükseltelim!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder