27 Ağustos 2013 Salı

Emperyalist savaşa ortak olmayacağız!

Bölge coğrafyamızda uzun bir zamandır devam eden emperyalist yeniden düzenleme planları bir kez daha ülkemizi de içerisine alan sıcak bir savaş halini almaktadır.
Ülkemiz üzerinde halkımızın iradesi dışında gaspedilmiş olan sözde hükümran Birleşik Kırallık askeri üslerinde bir kez daha bölge halklarını bombalayarak katletmek için hazırlıklar yapılmaktadır.

Emperyalist güçlerin Ortadoğu planlarını hayata geçirebilmek için Suriye’deki gerici dini tarikatların desteklenmesi ile başlatılan ve iki yıla yakın bir süredir davam eden ve onbinlerce masum insanın katledildiği iç savaş, tıpkı Irak örneğinde olduğu gibi “kimyasal silah” bahanesi ile açık bir emperyalist işgal savaşına dönüşmek üzeredir.

Suriye’de iktidarda olan baskıcı Essat rejimi ondan çok daha gerici ve barbar bir karaktere sahip şeriatçı çetelerin emperyalist devletler tarafından açıkça desteklenmesi ve bunun da yetmediği koşullarda açık bir emperyalist işgalin başlatılması yoluyla yıkılmaya çalışılmaktadır.

Devrimci Komünistler olarak bizler baskıcı Essat rejimine karşı çıkarken onun yerine daha da gerici ve barbar güçlerin iktidarı ele geçirmesini desteklemiyoruz. Dahası bu yapılırken ülkemizdeki gaspedilmiş olan askeri üstlerin kullanılarak, ülkemizin de bu emperyalist saldırganlığa ortak edilmesini kabul etmiyoruz!

Tüm emperyalist güçlerin başta ülkemizden ve günün sonunda tüm dünya üzerinden defolup gitmeleri için mücadeleyi yükseltmeye devam ediyoruz. Çünkü insanlığın ilerlemesi ve özgürleşmesi için hem baskıcı Essat rejimlerinden hem de bu rejimlerin ayakta durmasını sağlayan esas güç olan emperyalist kapitalizmden kurtulması şarttır!

Bu nedenle ülkemizin gerek kuzey gerekse güneyindeki tüm ilerici, demokrat güçleri bu emperyalist saldırganlığa karşı çıkmaya ve Birleşik Kırallık askeri üstlerinin kullanılarak ülkemizin de buna ortak edilmesini engellemek için kitlesel ve kararlı bir mücadele başlatmaya çağırıyoruz.

Tüm emperyalist güçleri ülkemizden ve dünyamızdan defedeceğiz!

Savaşa Karşı Barış, Sömürüye Karşı Savaş, Barış İçin Mücadeleye!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder