18 Ekim 2013 Cuma

Göbek bağını reddediyoruz!


TC Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yaptığı açıklama ile bir kez daha temsilcisi olduğu TC egemenlerinin Kıbrıs’a bakışını açıklıkla ortaya koydu.
Eroğlu, Anadolu’dan Kıbrıs’a borularla su taşınması projesi ile ilgili yaptığı açıklamada kullandığı “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni göbeğimizden Anavatan’a bağlayacağız" ifadeleri TC egemnlerinin gerçek niyetlerinin teşhiridir. Söz konusu proje sadece ülkemizin su ihtiyacı bakımından değil, aynı proje kapsamındaki elektrik akımının sağlanması, yani hem en temel ihtiyaç olan suyun hem de elektriğin tamamen özelleştirilerek TC egemenlerinin kontrolüne verilmesi anlamı taşımaktadır.
Ülkemizin kendi su kaynakları planlı bir şekilde kullanılması durumunda kendine yetecek düzeydedir. Türkiye veya başka bir coğrafyadan ülkemize su taşınması çok gerekli olması durumunda karşılıklı dayanışma temelinde elbette düşünülebilir. Ancak kendi kaynaklarımızı bilinçli bir şekilde tüketerek, ülkemizi bu açıklama ile de teşir olduğu gibi göbekten başka bir ülkeye bağlamak kabul edilemezdir. En temel ihtiyaç olan suyun ve diğer ihtiyaçların TC egemenlerinin kontrolüne bırakılması, ileride ülkemizde gerici TC egemenlerinin hoşuna gitmeyecek gelişmeler olması durumunda hayatı felç edebilme olanağının yaratılması demektir.
Bir süre önce BDP miletvekili Sırrı Süreyya Önder’in dediği gibi ülkemiz TC egemenlerinin kirli işlerini yürüttüğü kalın barsak görevini görmekteyken, şimdi de göbekten bağlanarak tam bir sömürge halini almaktadır. Askeri varlığı, ekonomik paketler, dini tarikatlanmalar ile birlikte ilahiyat okulları ve tüm bunlarla birlikte kapsamlı bir şekilde uygulamada olan asimilasyon poletikaları ile ülkemiz TC egemenlerinin insafına terkedilmiş durumdadır. Kendi halkına faydası olmayan, kendi ülkesinin tüm değerlerini yerli ve yabancı sermayeye peşkeş çeken TC egemenleri ve onların son 11 yıldır temsilcisi durumunda olan AKP iktidarından Kıbrıs halkının faydasına iş yapmalarını beklemek boşunadır.
Bizler TC egemenleri ile göbek bağına değil, Kıbrıs ile Türkiye halklarının kardeşlik bağlarına dayalı bir düzen istiyoruz. Bizler Gezi Parkı ile başlayan Haziran ayaklanmasında kendi halkına en acımasız bir şekilde saldıran ve 6 kardeşimizi katleden, onlarcasının gözünü çıkarıp, binlercesini sakatlayan TC egemenleri ve onların iktidardaki temsilcisi AKP gericiliği ile değil, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Ermenisiyle ve daha bir çok farklı halkları ile dayanışmaya, kardeşliğe dayalı bir yaşam istiyoruz.
Devrimci Komünist Birlik (a)
Yusuf ALKIM (DKB Sözcüsü)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder